28 veebruar 2012

Võlakriis 8. nädalal

20. kuni 26. veebruar 2012

Nädala algul jõudsid euroala rahandusministrid peale pikka öist tööd Kreeka abipaketis kokkuleppele. Probleeme oli nii erasektoriga kui eesmärgiks seatud võlatasemeni jõudmisel Kreekas. Nende arvutuste suhtes, millega Kreeka võlatase peaks 120% GDP juurde jõudma, on rohkem kui põhjust olla skeptiline. Meie parlamendis öeldi küll välja, et neid arvutusi teinud finantsistid peaksid väga head spetsialistid olema, kuid keegi ei küsinud ega ka vastanud - miks siis 2010. a. suvel oma prognoosidega nii "metsa pandi". Vastus on sama, miks ka Hruštsov pani mööda prognoosiga, et jõutakse USA-le järele ja möödagi.
Meie Riigikogu oli jälle "eesrindlane" ja jooksis abileppe kooskõlastamisega Saksamaastki mööda. Riigikogus aetavat tühja juttu pole mõtet Teile kritiseerida, kel on soov hinnata, milline saadik teeb tööd südametunnistusega, milline on üldse vaimselt võimeline seda tegema, saab lugeda stenogrammi.
Et ei meil ega järeltulevatel põlvedel ei läheks meelest ära, siis ka neljapäevane "autahvel".
Poliitikud võivad rõõmsad olla, sest the can is kicked down the road, kuid juba on jutud, et sellest ei piisa: E24, Arvopaperi.
Ka meie oma rahandusminister tunnistas, et lootis juba, et "õudne lõpp tuleb ära".
Samas isegi peale raha saamist, on võimalus, et erainvestorid suruvad Kreeka ikkagi pankrotti: Kauppalehti.



NÄDALA VIITED:
WJ: Euroopa jõudis Kreeka osas kokkuleppele
Arvopaperi: Draghi euromaadele: on vaid üks võimalus
TT Soome eelarve tasakaalustamise kava

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar